top of page

WIE ZIJN WE?

Zoals eerder gezegd vormen wij samen een kudde. Het symbool van een olifant staat voor kracht, wijsheid, vriendelijkheid en geluk. Door het toepassen van deze waarden motiveert het ons om onze doelen te realiseren.

Image by he zhu
Image by he zhu

DE BETEKENIS VAN KEN JE KRACHT

Ken Je kracht staat voor daadkracht. Wij vrouwen van Stichting Ken Je Kracht (KJK) hebben dit met elkaar gemeen, omdat wij een bijzonder sterk karakter hebben. Deze band bindt ons en geeft ons kracht. Fysiek zijn we klein omdat wij nog in de groei zijn. We voelen ons sterk en verbonden. Daar gaan we voor! We laten ons niet afschepen.

 

Onze prioriteit ligt bij de kwetsbaren in onze samenleving. Wij willen ze informatief sterker maken. We kijken niet naar tijd en geld om de trajecten te bewandelen en ons doel te bereiken. We doen ons uiterste best om de nodige hulp te bieden en trachten zwakkere, kwetsbare mensen te helpen, ongeacht de etnische achtergrond.

HOE WERKT STICHTING KEN JE KRACHT?

In een eerste intake/kennismakingsgesprek bespreken we jouw behoeften en wensen. Onder andere bespreken wij jouw ambitie en passie. Daarna kijken we wat wij samen wat we voor jou kunnen betekenen.

​

Stichting KJK biedt je een podium zodat je op een integere wijze jezelf weerbaar kunt maken. Je leert uit je kwetsbare emotionele isolement te stappen en jezelf te ontplooien.

​

Wil je jouw creativiteit of overige talenten ontwikkelen of inzetten? Wil je aan een activiteit deelnemen of misschien zelf een activiteit organiseren? Of wil je ons team komen versterken met hand- en spandiensten? Wij bieden je hiervoor de ruimte!

​

Stichting Ken Je Kracht werkt nauw samen met de lokale zorgorganisaties en de Haagse welzijns-zorg-organisaties. Wij participeren in verschillende buurthuizen van de toekomst omdat we integratie belangrijk vinden binnen onze multiculturele samenleving. 

​

De vrouwen van KJK handelen met empathie vanuit hun eigen vermogen. Deze hebben zij opgebouwd uit hun eigen belevingswereld/ervaring en door trainingen en cursussen te volgen. Is de kennis niet in huis dan worden professionals ingeschakeld.

WAT MAAKT ONS ZO BIJZONDER?

Integratie vinden wij belangrijk. Wij vinden het belangrijk dat kwetsbare vrouwen uit alle hoeken van Den Haag de aandacht moeten krijgen. Of je nou een Surinaamse, Javaanse, Antilliaanse, Marokkaanse, Turkse, Spaanse of Chinese vrouw bent, het maakt ons niet uit. Wij weten dat we allemaal met dezelfde issues te kampen hebben, alleen uit het zich op verschillende manieren.

WIJ GELOVEN IN ONZE KRACHT

We beschikken over onze eigen kennis en kunde. Om inzicht te krijgen in bepaalde materie volgen wij cursussen, workshops en trainingen. Hierdoor kunnen wij inleven in de behoefte van onze doelgroep. We vormen een slot waardoor zij zich geborgen en veilig voelen bij ons. Wij benaderen hen vanuit onze ervaring, omdat wij kunnen meepraten over ons verleden en ervaringen. Wij begrijpen elkaar en dat maakt dat men zich openstelt. We weten als geen ander waar de schoen knelt en hoe het er in de maatschappij aan toe gaat. Dit schept een vertrouwensband.

AANDACHT VOOR KWETSBARE VROUWEN

Wij vinden het vanzelfsprekend dat kwetsbare vrouwen aandacht krijgen om zichzelf te ontwikkelen. Zij leven meestal geïsoleerd door hun lage opleiding, zeer beperkt in de kennis van de sociale kaart, psychisch meervoudig belast en met een inkomen op bijstandsniveau of lager (schuldproblematiek). Door deze tamelijk geïsoleerde positie kunnen zij nauwelijks werken aan hun vitaliteit. Daarom streven wij ernaar om samen met de Haagse, kwetsbare vrouwen een veilig nest te creëren. Dit doen wij door elkaar te bemoedigen. Stichting KJK helpt kwetsbare vrouwen om het juiste traject te volgen waardoor ze hun inzichten kunnen ontplooien. En zo kunnen zij handelen naar eigen behoefte en tempo zonder dat er druk op gelegd wordt om prestatiegericht te leven.

EEN WARM NEST CREËREN 

We beschikken over onze eigen kennis en kunde en om (meer) inzicht te krijgen in bepaalde materie volgen wij zelf cursussen, workshops en trainingen. Hierdoor kunnen wij inleven in de behoefte van onze doelgroep. We vormen een slot waardoor zij zich geborgen en veilig voelen bij ons. Wij benaderen hen vanuit onze ervaring, omdat wij kunnen meepraten over ons verleden en onze eigen ervaringen kunnen delen. Wij begrijpen elkaar en dat maakt dat men zich openstelt. Je weet als geen ander waar de schoen knelt en hoe het er in de maatschappij aan toe gaat. Dit schept een vertrouwensband.

bottom of page